Brug af billeder

Til den årlige forårsopvisning bliver der taget bileder af gymnaster på gulvet og muligvis holdfotos, som vi lægger ud på hjemmesiden og foreningens facebookside.

Hvis du af den ene eller anden grund ikke ønsker billeder af dig selv eller af dine børn på hjemmesiden eller Facebook, skal du kontakte bestyrelsen på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Vi vil naturligvis respektere dit ønske.

Nedenfor er en sammenfatning af de retningslinjer, vi i foreningen arbejder ud fra:

Hvilke billeder må vi tage?
Fotografering er tilladt på et frit tilgængeligt sted, med mindre fotografen er blevet bedt om at gå. Et idrætsanlæg vil normalt være et frit tilgængeligt sted, hvorimod en bank, et hospital med videre ikke er et frit tilgængeligt sted. Det er tilladt at tage situationsbilleder med børn, der opholder sig på et frit tilgængeligt sted, med mindre man er blevet bedt om at lade være.

Hvilke billeder må vi offentliggøre?
Den, der vil offentliggøre et billede på tryk eller internet, må overveje om billedet er lovligt optaget, om billedet er ophavsretsligt beskyttet, og om det vil være krænkende for nogen, at billedet bruges i den sammenhæng, hvor det indgår.

Situationsbilleder
Et billede, der skal vise en situation, kan offentliggøres uden samtykke fra de personer, der er med på billeder, hvis billedet vurderes som harmløst og hvis billedet er taget på et frit tilgængeligt sted.

Billeder fra arrangementer - fx en opvisning, en reception, en juleafslutning - kan normalt frit offentligtgøres. Det er den, der vil offentliggøre billedet, der har ansvaret for at vurdere, om der kan være grund til ikke at offentliggøre et billede.

Kilde: Datatilsynet